KovacevicJelena Barač, bacc.med.lab.diagn., glavna inženjerka zavoda

ŽIVOTOPIS


Klinička jedinica za kiruršku i ginekološku patologiju

KovacevicRajka Kovačević, bacc.med.lab.diagn.

ŽIVOTOPIS
Rođena je 29.07.1976. u Pakracu.
Završila osnovnu školu u Pakracu, serdnju školu u Kutini 1995.god. U veljači 1999. diplomirala na Visokoj zdravstvenoj školi u Zagrebu smjer medicinsko laboratorijski inženjer.

Od 09. rujna 1999. do 08. rujna 2000. odradila pripravnički volonterski staž u KBC "Sestre milosrdnice" u Zagrebu. 14.12.2000. sam položila državni ispit i time stekla stručnu osposobljenost za samostalan rad.

Od 11.12.2002. zaposlena u laboratoriju na kliničkom zavodu za patologiju KBC "Sestre milosrdnice".
 

BogovicZvonka Bogović, zdrav.lab.teh.

ŽIVOTOPIS
Rođena je 21.02.1965. u Splitu. Osnovnu školu je završila u Kaštel Sućurcu, a srednju školu u Splitu, i to zdravstveno obrazovni centar u Splitu smjer zdravstveno laboratorijski tehničar, koji je uspješno završila 1983. godine sa odličnim uspjehom.

Obavezni staž je odradila 1994/95. god. u KBC "Sestre milosrdnice", na Zavodu za patologiju "Ljudevit Jurak".
Član je HKZR od 2010. god. Udana i majka dvoje djece.
 

JuraticDenira Oslaković, zdrav.lab.teh.

ŽIVOTOPIS
Rođena je 25.12.1980. u Zagrebu. Završila osnovnu školu u Zagrebu gdje je i pohađala srednju medicinsku u Zdravstvenom Učilištu smjer laboratorijski tehničar. 2000.god. završila pripravnički staz u KB "Dubrava".

2004.god. započela radom u biokemijsko-hematološkom laboratoriju u DZ Samobor. Nakon godine dana (2005.god.) javlja se na natječaj za posao u KBC "Sestre Milosrdnice" za rad u patohistološkom laboratoriju u kliničkom zavodu Ljudevit Jurak, gdje do danas i radi.
 

MandzoIvan Mandžo, zdrav.lab. teh.

ŽIVOTOPIS
Rođen je 25.08.1965. god. u Zenici, RBiH. Osnovnu i srednju školu medicinski laborant, također je završio u Zenici. Obavezni staž (pripravnički) je odradio u Kantonalnoj bolnici Zenica, gdje je jedno vrijeme radio na poslovima med. laboranta na odjelu hematologije.

Posljeratno snalaženje ga dovodi u Zagreb gdje se 1994. zapošljava u KBC "Sestre milosrdnice" na odjelu patologije "Ljudevit Jurak". Inače oženjen i otac jednog djeteta.
 

Maja HorvatMaja Horvat, bacc.med.lab.diagn.

ŽIVOTOPIS
Rođena je 24.03.1984. u Brežicama u Sloveniji. Živi u Samoboru, gdje je i završila osnovno obrazovanje.

Srednju školu za medicinske sestre završila je 2002. godine u Zagrebu. Iste godine započela je sa obavljanjem pripravničkog staža u Kliničkoj bolnici Sestre milosrdnice, na kirurgiji u Jedinici za intenzivno liječenje.

Nakon položenog stručnog ispita za medicinsku sestru, upisala je Zdravstveno veleučilište, smjer medicinsko - laboratorijske dijagnostike.

Diplomirala je krajem 2008. godine, a već početkom iduće godine započela je sa pripravničkim stažom u biokemijskom i hematološkom laboratoriju Klinike za tumore.

Nakon položenog stručnog ispita za bacc. med. lab.dg. radila je i u citološkom laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice. Od 2011. godine radi na Kliničkom zavodu za patologiju.
 

StuparAriana Stupar, zdrav.lab. teh.

ŽIVOTOPIS
Rođena je 10.1.1971.u Zagrebu, gdje je završila osnovnu školu i upisala srednju školu "zdravstveno učilište" smjer zdravstveno laboratorijski tehničar.

Nakon mature upisuje i Zdravstveno veleučilište, te nakon prve godine dobiva prvi posao na klinici Vuk Vrhovec. 1992. prelazi u KBC"Sestre Milosrdnice",gdje radi na Zavodu za mikrobiologiju, parazitologiju i hospitalne infekcije sve do 2012.

Od 2.7.2012. postaje dio Zavoda za patologiju Ljudevit Jurak. Udana ,majka dvije kćeri.
 

TerzicDanijel Terzić, bacc.med.lab.diagn

ŽIVOTOPIS
Rođen 01.10.1987. u Tesliću, BiH.

Godine 2006. upisao je trogodišnji program studija medicinsko-laboratorijske dijagnostike u trajanju od šest semestara na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu te diplomirao 08. veljače 2010. godine sa vrlo dobrim uspjehom time stjecajući naziv inženjera medicinsko laboratorijske dijagnostike. Pohađao srednju školu za medicinske sestre Mlinarska te maturirao 2006. godine sa odličnim uspjehom.

Radno iskustvo Od 04.07.2010 do 04.07.2011. stažirao je u Zagrebu u KBC-u “Sestre Milosrdnice” u hematološkom,biokemijskom te mikrobiološkom laboratoriju

.Nakon provedbe stažiranja položio je stručni ispit u rujnu iste godine. Nakon javnog natječaja 01.06.2012. počeo je raditi na Kliničkom zavodu za patologiju kao inženjer medicinsko laboratorijske dijagnostike u Zagrebu KBC “Sestre Milosrdnice” gdje radi i sada.

Vrlo dobro čita, piše te razumije engleski jezik te se vrlo dobro služi računalom i internetom.
 

LedenkoGabrijela Ledenko, zdrav.lab.teh.

ŽIVOTOPIS

Gabrijela Ledenko rođena je 27.01.1994. u Zadru. Završila je Medicinsku školu Ante Kuzmanića, smjer zdravstveno-laboratorijski tehničar.

Radno iskustvo:
Godina dana stručnog osposobljavanja i 14 mjeseci zamjene na Mikrobiologiji kao zdravstveno – laboratorijski tehničar u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“.

Na Zavodu za patologiju "Ljudevit Jurak" zaposlena od 11.1.2016. godine

 

Slaven IkicSlaven Ikić, bacc.med.lab.diagn.

ŽIVOTOPIS

Rođen je u Zagrebu 17. kolovoza 1987. gdje 2005. godine ostvaruje zvanje medicinsko-laboratorijskog tehničara pri Zdravstvenom učilištu.

Naredne godine upisuje Zdravstveno veleučilište gdje stječe zvanje Stručni prvostupnik (baccalaureus) medicinsko-laboratorijske dijagnostike. 2011. godine polaže Državni stručni ispit. Pripravnički staž odrađuje pri KBC Zagreb – Klinički zavod za laboratorijsku dijagnostiku, nakon čega se zapošljava pri KBC Sestre milosrdnice u Zavodu za patologiju “Ljudevit Jurak”.

Aktivno je sudjelovao u radu izbornog povjerenstva pri Hrvatskoj komori zdravstvenih radnika te u radu Studentskog foruma pri Hrvatskoj komori zdravstvenih radnika na GGB meetingu – EPBS.

 

BaltaMario Balta, bacc.med.lab.diagn.

ŽIVOTOPIS

Mario Balta, rođen u Slavonskom Brodu, 1985.godine. Dio osnovne škole pohađao u Njemačkoj. 2004. god završava srednju Med. školu u Sl . Brodu te upisuje studij med-lab dijagnostike na medicinskom fakultetu u Rijeci.

2009. godine stažira u KB Sestre Milosrdnice u laboratorijima biokemije, hematologije i mikrobiologije. 2010. godine upisuje se na fakultet zdravstvenih studija u Sarajevu i postaje Dipl. ing. med-lab dijagnostike. 2012. godine počinje raditi u ZZJZ Vukovarsko srijemske županije na mikrobiologiji, nakon prestanka ugovora 2014. god. počinje raditi u OB Vinkovci na patologiji, gdje je također na zamjeni. Krajem 2014. godine dobiva posao na patologiji OB Dubrovnik. Početkom 2015. god. dobiva posao u KBC Sestre milosrdnice na zavodu za patologiju gdje je i danas.

Odlično govori engleski i njemački jezik, bavi se informatikom, sviranjem gitare i brdskim biciklizmom.

 


Klinička jedinica za obdukcije i mrtvozorstva

sekulicLjiljana Sekulić, zdrav.lab.teh.

ŽIVOTOPIS
Rođena je 04. 030. 1957. u Zagrebu.

Završila srednju školu za zdravstvene tehničare 1975. u Zagrebu.

Radi od 1975. u KBC " Sestre milosrdnice" gdje i danas radi. Udana, majka troje djece.
 


Klinička jedinica za neuropatologiju

besenicPetra Bešenić, bacc.med.lab.diagn.

ŽIVOTOPIS
Petra Bešenić rođena je 1986. godine u Zagrebu.

Završila Zdravstveno Učilište smjer zdravstveno laboratorijski tehničar 2004.

Na Zavodu zaposlena od 2008. 2013. godine završava Zdravstveno Veleučilište smjer medicinsko laboratorijske dijagnostike.